27 martie 2023

Randarea arhitecturală - procesul de creare a imaginilor 3D

Randarea arhitecturală este procesul de creare a imaginilor 2D sau 3D ale unui proiect de arhitectură, în vederea prezentării sale către client sau public. Aceste imagini pot fi fotorealiste și pot oferi o viziune detaliată a design-ului arhitectural, astfel încât să se poată vizualiza cum va arăta proiectul final.

Procesul de creare a unei randări arhitecturale implică mai mulți pași:

1. Colectarea informațiilor despre proiect

Înainte de a începe procesul de randare, este important să se colecteze toate informațiile relevante despre proiect, inclusiv planurile, modelele 3D și fotografiile locației.

2. Modelarea 3D a proiectului

După ce au fost colectate informațiile relevante, este necesară modelarea 3D a proiectului. Acest proces implică crearea unei reprezentări digitale a clădirii și a detaliilor sale.

3. Texturarea

După ce modelul 3D este creat, trebuie să se aplice texturi și materialele corespunzătoare pe toate suprafețele clădirii. Acestea pot fi, de exemplu, texturi de piatră, lemn, sticlă sau beton.

4. Iluminarea

Iluminarea este esențială pentru obținerea unei imagini realiste. În funcție de nevoile proiectului, se poate utiliza iluminare naturală sau artificială.

5. Setarea camerei și a vizualizării

Odată ce au fost modelate și texturate toate elementele, este necesar să se seteze camera și vizualizarea. Acest pas implică alegerea unghiului și a perspectivei de vizualizare, precum și setarea luminilor și a altor detalii.

6. Randarea imaginii

După ce toți parametrii au fost setați, se poate începe procesul de randare propriu-zis. Acest proces poate dura câteva minute sau câteva ore, în funcție de complexitatea proiectului și de nivelul de detaliu solicitat.

7. Post-procesare

După finalizarea procesului de randare, este necesară post-procesarea imaginii pentru a obține rezultatele dorite. Această etapă implică ajustarea luminii, culorilor și a altor parametrii pentru a obține o imagine cât mai aproape de realitate.

Așadar, randările arhitecturale reprezintă o unealtă valoroasă în procesul de prezentare și promovare a unui proiect de arhitectură, permițând clienților și publicului să vizualizeze cum va arăta clădirea finală într-un mod realist.

Mai multe randări realizare de atelierul nostru puteți observa aici.

 

Contact

Machete arhitectura - Diorama's Box logo

ANPC

Machete arhitectura - Instagram
Machete arhitectura - Facebook

 

(+40)741 151 233

(+40)773 800 275

 

contact@dioramas-box.ro

sales@dioramas-box.ro

 

Drumul Găzarului, nr. 43-45, București

 

Follow on us

Despre noi

Copyright © 2017-2024 | Diorama's Box

TNI 2022 - Palatul Parlamentului