05 octombrie 2022

Printarea 3D în crearea machetelor de arhitectură. Top 3 avantaje

 

Printarea 3D este cea mai inovativă metodă în realizarea machetelor de arhitectură, dar nu numai. Această tehnologie a evoluat extrem de mult, aducând printarea sub diferite forme, de la obiecte printate clasic cu filament (PLA, ABS, TPU, PetG), și până la printarea cu rășini. 

Astfel, în realizarea machetelor de arhitectură, printarea 3D are mai multe avantaje.

  1. Printarea 3D se caracterizează prin VITEZĂ

Unul dintre cele mai mari avantaje ale tehnologiei de imprimare 3D este Rapid Prototyping. Prototiparea rapidă este capacitatea de a proiecta, produce și testa o piesă personalizată într-un timp cât mai scurt. De asemenea, dacă este necesar, designul poate fi modificat, fără a afecta negativ viteza procesului de fabricație.

Înainte ca industria imprimării 3D să înflorească, fabricarea unei machete arhitecturale ar fi putut dura câteva luni bune și, de fiecare dată când se făcea vreo schimbare la produs, se adăugau automat încă câteva săptămâni la întregul proces. Având în vedere timpul de livrare, dezvoltarea completă a unei machete, de la început și până la sfârșit, ar fi putut dura cu ușurință chiar și 6-7 luni sau un an.

Cu tehnicile de imprimare 3D, o companie poate proiecta o piesă, o poate produce intern pe o imprimantă 3D profesională și o poate testa, totul în doar câteva zile (și uneori chiar mai puțin).

  1. Imprimarea 3D este FLEXIBILĂ

Un alt mare avantaj al imprimării 3D este că orice imprimantă poate crea aproape orice se încadrează în volumul său de construcție.

În imprimarea 3D, designul este introdus în software-ul de tăiere, se adaugă suporturile necesare și apoi este imprimat cu puține modificări (sau deloc) în mașinile sau echipamentele fizice.

În plus, spre deosebire de metodele tradiționale, printarea presupune și includerea mai multor materiale într-un singur obiect, permițând amestecarea și combinarea unei game de culori, texturi și proprietăți mecanice.

  1.  RISCURILE sunt REDUSE

Datorită avantajelor de calitate și consistență, imprimarea 3D permite unei companii să-și atenueze riscurile în producție. Tehnologia de imprimare permite designerilor de produse să își verifice prototipurile înainte de a începe investițiile substanțiale care ar putea fi potențial dezastruoase.

 

Contact

Machete arhitectura - Diorama's Box logo

ANPC

Machete arhitectura - Instagram
Machete arhitectura - Facebook

 

(+40)741 151 233

(+40)773 800 275

 

contact@dioramas-box.ro

sales@dioramas-box.ro

 

Drumul Găzarului, nr. 43-45, București

 

Follow on us

Despre noi

Copyright © 2017-2024 | Diorama's Box

Printarea 3D pentru machetele arhitecturale - top 3 avantaje