13 august 2021

De ce un arhitect?

Dintotdeauna viața oamenilor a depins de construcțiile realizate de aceștia. Tot ceea ce ne face bine sau ne face rău, ne bucură sau ne deranjează are legătură și cu locurile și spațiile în care trăim. Pentru a construi cât mai bine și pentru a configura și amenaja spațiile, oamenii s-au specializat tot mai mult în a lucra cu aspirațiile și nevoile celor care vor folosi construcțiile. Din cele mai vechi timpuri această preocupare a fost realizată de arhitecți. Tot mai mulți contribuitori au apărut pentru a rezolva cât mai bine aspecte legate de calcule, evaluări, materiale, tehnologia construirii și a utilizării clădirilor.

Construcțiile avansează devenind verzi, inteligente, integrate sau responsabile. De fiecare dată, pentru ca rezultatul gândirii și realizării construcțiilor să fie cel mai bun cu putință, aveți nevoie de arhitect. El va căuta să adapteze ceea ce doriți la condițiile locului în care intervine. Tot el este cel care va dialoga pentru a înțelege foarte bine ce trebuie să vă propună și apoi pentru a vă transmite foarte limpede ce avantaje are proiectul.

Arhitectul pe care l-ați ales va face în așa fel încât tot ceea ce se compune pentru a realiza construcția să se potrivească în echilibru și armonie cu dorințele, posibilitățile și disponibilitățile existente, așa cum un dirijor are grija ca sunetul rezultat din instrumentele tuturor celor din orchestră să fie muzica. În acest caz dirijorul a compus și partitura după care se cântă.

Aveți nevoie de arhitect, dar nu de oricine. Aveți nevoie de cel care, prin ceea ce a mai realizat, vă oferă speranța de a vă oferi satisfacție. Aveți nevoie de cel care, prin felul în care discută, ascultă, înțelege și propune, vă transmite siguranța lucrurilor aflate pe mâini bune. Aveți nevoie de cel care urmărește ca toate detaliile să fie rezolvate și toți cei care lucrează să o facă așa cum și-ar dori să fie pentru ei înșiși.

 

Text: Șerban ȚIGĂNAȘ

Foto : Insert Studio: Locuință, Hărman

 

Contact

Machete arhitectura - Diorama's Box logo

ANPC

Machete arhitectura - Instagram
Machete arhitectura - Facebook

 

(+40)741 151 233

(+40)773 800 275

 

contact@dioramas-box.ro

sales@dioramas-box.ro

 

Drumul Găzarului, nr. 43-45, București

 

Follow on us

Despre noi

Copyright © 2017-2024 | Diorama's Box

Printarea 3D pentru machetele arhitecturale - top 3 avantaje