05 September 2022

Machetele arhitecturale. Top 5 motive pentru care acestea contează mai mult ca niciodată

Timp de secole, companiile de design arhitectural au folosit și folosesc machetele arhitecturale la scară pentru a explora un concept sau o idee, permițându-le astfel să își comunice viziunea și modul de a gândi.

Totuși, într-o lume în care tehnologia este peste tot, ar putea părea utopic să mai construiești machete, cât timp le poți proiecta cu ajutorul calculatorului.

De ce constructorii de machete arhitecturale se bazează în continuare pe practica manuală a modelelor fizice la scară?

  1. Construirea machetelor le dezlănțuie creativitatea

Arhitecții se folosesc de machete pentru a-și aduce, în primul rând, ideile la viață. Cu ajutorul acestor „schițe tridimensionale”, ei pot să analizeze cu ușurință relațiile spațiale ale fiecărei forme sau element al design-ului.

Într-adevăr, aceste aspecte pot fi reliefate și prin intermediul randărilor 3D sau cu ajutorul realității virtuale, însă doar ceea ce e creat cu propriile mâini poate accesa inspirația din suflet.

Crearea de modele inspiră idei creative pe care munca pe computere sau pe hârtie nu le inspiră.

  1. Macheta arhitecturală - un instrument de comunicare puternic

Diferite profesii și industrii au propriile lor jargonuri și, în marea majoritate a cazurilor, este greu să comunici idei atunci când oamenii folosesc diferite „limbaje”.

Machetele arhitecturale îi ajută pe proiectanți să reducă acest decalaj de comunicare cu clienții, un material bine construitdevenind un instrument de comunicare funcțional și informativ.

 

 

 

 

   Produs propriu: Machetă bloc locuințe Hexagon - 2021

 

 

 

 

 

 

 

  1. Cu ajutorul machetelor, poți anticipa provocările de construcție

Afacerile care investesc milioane de dolari într-un proiect își doresc aproape întotdeauna să aibă, chiar din etapa de proiectare, o machetă arhitecturală bine pusă la punct.

De ce? Tocmai pentru că nu își doresc să piardă timp și bani. O investiție într-un model arhitectural îi ajută să identifice cu ușurință orice potențial defect în design-ul proiectului, riscând să fie mai costisitoare o oarece eroare neidentificată de la început.

  1. Machetele arhitecturale oferă credibilitate proiectului

Oamenii se așteaptă să vadă machete în proiecte mari. Atunci când acestea nu există, credibilitatea proiectului poate intra sub semnul întrebării.

Este adevărat că o machetă reprezintă un cost suplimentar, dar nu trebuie omis faptul că oamenii știu că un proiect mare are nevoie de un model arhitectural din mai multe motive. Astfel, atunci când un proiect nu are un model 3D, acest lucru îi face pe oameni să creadă că ceva din întreg nu este bine gândit.

  1. Machetele arhitecturale - un instrument persuasiv de vânzări

În vânzări, există o maximă scurtă care spune: „Show. Don’t tell. Construirea de modelel arhitecturale reprezintăîntruchiparea clară a acestui puternic principiu de vânzare.

Acesta este motivul pentru care atât de multe modele la scară apar în prezentările de vânzări.

 

 

 

My name is Narcis and I declare myseft an artist. I am an architect student, dioramas and miniatures maker. 

 

About me

Pagină proiectată în programul pentru crearea site-urilor WebWave

Rețele de socializare